Digioppikirjojen sisällön tulostaminen on kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla.

Sulje

Kirjaudu sisään

Sisään kirjautuminen epäonnistui! Yritä uudelleen

Unohditko salasanasi?

TAI


DIGIOPPIKIRJA.fi   >   Tietoa palvelusta

Opintoverkko Oy on julkaissut painettuja oppikirjoja vuodesta 2002. Sähköiset Digioppikirjat ovat LOPS2021 samansisältöisiä perus- ja lisätekstien osalta kuin painetut oppikirjat. Opintoverkko julkaisee edelleen myös laadukkaita Suomessa painettuja oppikirjoja. Voit tutustua oppikirjoihin tarkemmin sivulla www.opinto.net.

Miten Digioppikirja toimii?

Digioppikirja on internet-yhteyden kautta käytettävä oppikirja. Voit käyttää kirjaa tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Kun olet rekisteröitynyt palveluun ja olet ostanut kirjan Kirjan luvut ja kappaleet ovat valittavissa oikeassa ylälaidassa. Näet sisällysluettelossa tummennettuna kappaleen, jossa sillä hetkellä olet. Kun klikkaat toisen luvun nimeä, näet siinä luvussa olevat kappaleet avoinna. Voit tarkastella lukujen sisältöä ennen kuin valitset, mihin kappaleeseen siirryt.

Miksi palveluun pitää rekisteröityä?

Digioppikirja myy sähköisiä kirjoja, joita käyttäjä voi ostaa. Palveluun rekisteröidytään henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella, ja tämän jälkeen palvelusta voi ostaa kirjoja. Väärien tietojen antaminen on kiellettyä.

Mitä tietoja Digioppikirja kerää käyttäjästä?

Tietojen keruu on selvitetty palvelun henkilötietorekisterin rekisteriselosteessa.

Kuinka pitkään Digioppikirjan lukuoikeus on voimassa?

LOPS2021-opiskelijan Digioppikirjan käyttöoikeus riippuu koulun päättämästä lisenssin pituudesta eli siitä, kuinka pitkä lisenssi on ostettu.

Yksittäisen Digioppikirjan ostajalle (itse maksavat opiskelijat) taataan sisältöön viiden vuoden käyttöoikeus. Kirjat ja lukuoikeudet eivät kuitenkaan välttämättä poistu viiden vuoden kuluttua, vaan kirjan ostanut voi palata kirjojen pariin myöhemminkin, kunnes lukuoikeus poistetaan. Internetin luonteesta johtuen ei voida luvata "ikuista" käyttöoikeutta. Tarkemmin lukuoikeudet on kuvattu käyttäjäehdoissa, jotka hyväksytään palveluun kirjauduttaessa.

Kuinka opiskelja ostaa Digioppikirjan?

Opiskelijan tulee rekisteröityä Digioppikirja-palveluun voidakseen ostaa Digioppikirjoja. Kun opiskelija on kirjautunut sisään palveluun, hän voi ostaa lukuoikeuden Opintoverkon kustantamaan sähköiseen kirjaan. Lukuoikeus ostetaan maksamalla ostettu kirja verkkopankkimaksulla Paytrail-ohjelmalla. Lukuoikeus kirjaan syntyy heti maksun jälkeen.

Ohjeita kirjan ostamiseen

Rekisteröidy palveluun sähköpostiosoitteellasi. Kun olet kirjautunut sisään, täytä kohta Omat tiedot huolellisesti. Valitse koulu johon kuulut, tai mikäli kouluasi ei ole mainittu koulujen listalla, Yksittäiset käyttäjät. Valittuasi Kirjan voit maksaa verkkopankkitunnuksilla. Lukuoikeus on voimassa heti maksun jälkeen.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten mikä tahansa verkkomaksaminenkin.

Tekniset vaatimukset

Palvelun käyttö edellyttää nettiyhteyttä päätelaitteelta (esim. puhelin).

Miten Opintoverkon sähköinen ja painettu kirja eroavat toisistaan?

LOPS2021: Kirjojen luku- ja kappalejako on sama, ja kappaleiden perusteksti ja lisätekstit ovat samoja. Painetuissa kirjoissa on lisäksi lukemisto, mutta digioppikirjoihin voidaan päivittää sellaisia uusia lisätekstejä, joita painetussa kirjassa ei ole. Digioppikirjoissa on tekstiin liittyvien internetaineistojen kautta saatavilla laajasti tietoa lisätekstien aiheista.

Tarina Digioppikirjojen taustalla

Opintoverkko Oy on julkaissut painettuja oppikirjoja vuodesta 2002. Sähköinen oppimateriaali on ollut koulujen tulevaisuuden suunnitelmissa jo vuosia. Opintoverkko tuotti painettujen oppikirjojensa pohjalta e-kirjan talvella 2013. E-kirjan valmistuttua pohdintaa herätti se, voisiko kirjaa saada käyttöön myös Windows-tableteille ja puhelimille. E-kirjapalvelut tukivat Suomessa vain Android- ja Apple-käyttöjärjestelmiä. Samaan aikaan html5-pohjaiset julkaisualustat olivat tulleet markkinoille eri lehtien digilehdissä. Päädyimme kehittämään e-kirjojen ohella uutta laiteriippumatonta järjestelmää, jotta sähköisiä kirjoja voisi lukea millä tahansa internet-yhteydessä olevalla laitteella. Kehitystyö johti tähän uuteen ohjelmaan, jonka kautta sähköisiä kirjoja myydään. Palvelulle tarvittiin nimi. Nämä eivät ole e-kirjoja, joten kirjojen nimen tuli olla e-kirjoista erottuva. Palvelulle keksittiin nimi Digioppikirja, ja tähän tarkoitukseen varattiin osoitteet www.digioppikirja.fi ja www.digioppikirjat.fi. Myös muut kustantajat ovat käyttäneet myöhemmin julkaistavista html5-pohjaisista oppimateriaaleistaan nimitystä digikirja.